SM-Sarjat 2017

30.8.2017


Tämän vuoden sarjoja pelattiin Euran (27.5.) ja Järvenpään (5.8.) kierroksilla ja finaalit/karsinnat Tampereella (19.8.).

KAU-Petanquelta mukana oli kaksi ryhmää; Naisten SM joukkue, sekä Veteraanien 1.divisioonan joukkue.

Naisten SM-sarjaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 13. joukkuetta, josta yksi joutui luovuttamaan pelit ensimmäisen kierroksen jälkeen loukkaantumisien johdosta. KAU-Petanquen joukkueessa pelasivat tänä vuonna hiukan uusiutunut kokoonpano, mutta runkopelaajat 3kpl olivat samat kuin viime vuonna. Kokoonpanossa pelasivat siis Paula Kiiveri, Raili Varalahti, Raili Pietilä ja uutena Pirkko Haikonen.

Ensimmäinen kierros Eurassa naisilla meni "penkin alle", mutta kohtuullinen peli Järvenpäässä takasi loppusijoituksen 10. kokonaissarjassa.

Veteraanien 1. divisioonassa pelasi tänä vuonna KAU-Petanquen joukkueessa Erkki Saarinen, Taito Pietilä, Tapani Juselius, Reijo Suominen sekä uutena pelaajana Gunnar Wallin. Ihan samanlaisesti kuin naisilla Eura meni penkin alle ja vasta järvenpäässä pystyttiin välttämään putoamiskarsinnat ja näin ollen lopullinen kokonaissijoitus joukkueelle 8. Sarjassa pelasi kaikkiaan 11. joukkuetta Linnan petanquistien luovuttua sarjapaikasta.

Näin ollen KAU-Petanquen joukkueet välttivät Finaali/Karsinta kierroksen Tampereelta ja ensi vuoden sarjapaikat ovat samat kuin tänä vuonna.