Finnish Veterans 2015

6.12.2015

FV2015
FV2015

Vuoden viimeinen liiton arvokilpailu pelattiin Loimaalla 5.12.2015 Finnish Veterans 2015 kilpailun merkeissä. Mukana oli kaikki 16 joukkuetta, 8 kapteenien valittua joukkuetta, sekä 8 haastajajoukkuetta ympäri Suomen. KAU-Petanquelta mukana oli myös oma joukkue, jossa pelasivat Erkki Saarinen, Taito Pietilä ja Allan Degerstedt ja pelipaidan värinä heillä oli Oliivin vihreä.

Pelimuotona pelattiin 3.-kierroksen Swiss, joka tarkoitti siis sitä että kaksi voittoa vähintään takaisi joukkueelle jatkon loppupeleissä ja panoksena upean Finnish Veterans 2015 tittelin ja palkintorahoista merkkittävän siivun.

Ensimmäinen pelikierros arvottiin niin että kapteenijoukkueet kohtasivat haastajajoukkueet ja tästä eteenpäin pelattiin normaalin Swiss-arvonnan mukaisesti.

Turnaus alkoi odotetuissa merkeissä. Ensimmäisellä kierroksella 6 kapteenijoukkuetta voitti pelinsä, mutta myös 2 haastajajoukkuetta ylsi voittoon joka takasi suhteellisen tasaisen turnauksen tässä valossa mitattuna. Alku Swiss-kierroksien jälkeen johtoasemasta jatkoon pelasivat varmalla pelillä kapteeni Henrin joukkue eli Henri Palmqvist, Mirva Näsilä ja Ilkka Railio.

KAU-Petanquen joukkue pelasi kohtuullisen alkusarjan, mutta yksi murskavoitto VUF:n joukkueesta 13-0 ei tällä kertaa riittänyt ja Swissin sijoitus 11. oli loppusijoitus. Muut kaksi peliä häviöin Ravantille 1-13 ja Hirvoselle 7-13.

JatkoCup pelattiin siis kahdeksan joukkueen voimin. Alkupelit läpäisi 6 kapteenijoukkuetta ja 2 haastajajoukkuetta. JatkoCupin ensimmäisen kierroksen yllätyksestä vastasivat Kotkan oranssipaidat, jotka pelasivat varmalla pelillä niin asetus kuin ammunta pelillä ulos kapteeni Lindmanin joukkueen 13-6. Timo-Pekka, Reijo ja Erkki virittelivät todellista yllätystä. Myös toinen haastaja joukkue Tampereelta eli Rinkkalan joukkue johti ennen kolmea viimeistä päätyä (siis jatkopäädyt luettu mukaan) 12-6 Antero Lehden joukkuetta, mutta loppupelien kipsi käänsi vielä voiton Lehdelle 12-13 ja näin valui mitallit Tamperelaisten hyppysistä.

Välierissä Henri Palmqvistin joukkue oli jäätävä ja näin ollen Oransien Kotkalaisten lento loppui lyhyeen tylyin 13-3 lukemin.

Sen sijaan tasaisesti pelanut, mutta ilman mitään todellista hurmosta pelanut toinen Kotkalaisten joukkue Harsian joukkue selvitti Lehden joukkueen 13-12 ja pelasivat itsensä Finaaliin. Harsian joukkueessa pelasi Kari Harsian lisäksi Kai Aalto ja Jari Häkkinen.

Finaalissa Palmqvistin joukkue jatkoi siitä mitä oli koko päivän tehneet eli pelasivat varmaa ja tehokasta peliä. Mirva oli kokopäivän todella tehokas (mielestäni turnauksen ylivoimainen MVP-pelaaja) ja lähes virheettömällä pelillä takasi joukkueelle upean 13-3 voiton.

Loimaalle iso kiitos mukavasta pelipäivästä ja ensi vuonna palataan näiden kilpailujen merkeissä. Hyvää uutta vuotta liiton puolesta!