Hallinavajais kilpailu KUP

6.9.2015

Kouvolan hallissa Petri.

Lauantaina 5.9. oli tarkoitus lähteä pelaamaan perinteisiä Mustankivenheittoja Helsingin Vuosaareen. Koko viikon tuli seurattua säätiedotteita ja vettä oli luvassa enemmältikin. Siinä miettiessäni mitä tekisi, lähteäkkö vai eikö lähteä, silmään pisti samalle päivällä Kouvolan uuden sisähallin avajaiskilpailu. Päätös oli helppo nyt lähdetään katsastamaan jotakin uutta ja nokka kohti Kouvolaa...

Kouvolan Urheilu Petanque, uusi tulokas värikkääseen petanque rintamaan. Puuhamiehinä seurassa tuttuja nuoria kasvoja Arto Rantakaulio ja Jarkko Pahkala sekä vähän vanhempia Petri Lohman ja seniori Pahkalat. Seuralla komeat uudet puitteet, pihalla ulkokenttiä ja uusi korkea halli johon mahtuu pelattavia kenttiä 10-12 kappaletta kenttäpituuden ollessa n. 11,5m. Pelialusta pitkälti samanlainen kuin Tallinnan Estion hallissa ja muistuttaa kotimaassa hiukan Hämeenlinnan sisäkenttää, ehkä astetta kahta helpompi asettaa ja ammunnassa saa jättää eteen kunhan heittoon ei tule kovin korkealla kaarella.

Tänään pelattiin sitten kentän ensi pelit ja tästä se sitten alkaa! Onnea taustaryhmälle kovaa talkootyötä varten ja tsemppiä, mukana hengessä ollaan...

Pelaajia hallinavaus duppelille saatiin 10 joukkueen verran. Pelimuodoksi oli valittu 3.-kierrosta swiss systeemillä ja 8 loppupeleihin A-sarjaan. 9. ja 10. sijoituspeliin B-sarjassa.

KAU-Petanquelta mukaan kilpailuun olivat lähteneet veljekset Petri ja Marko Taipalvesi. Talven tulevia kilpailuja silmällä pitäen turnaus oli loistava harjoitus ja pelillistä vastusta oli varmasti tiedossa.

Alkupelit pelattiin ”tarpeeksi” hyvin muttei mitään loistopeliä ja voitto saldo oli kolmen pelin jälkeen 2 voittoa ja yksi tappio. Swiss sijoitus 3. (Ensimmäinen peli voitto 13-1, toinen peli 13-4 ja kolmas peli Risto Tuiskulaa ja Simo Linteriä vastaan 11-13 tappio)

Cup-kierroksella pelattiin sitten päivän huonoin peli ja tiputtiin 1-13 tappiolla sijoituksista 5.-8. pelaamaan. Turnaus kuitenkin päätettiin kahteen hienoon voittoon 13-3 ja 13-6 ja näin ollen loppusijoitus oli tyydyttävästi 5. Hyvä ja positiivinen kokemus koko päivä!

Turnauksen voiton vei joukkue Petri Lohman ja Mikko Lahti hyvänä kakkosena Risto Tuiskula ja Simo Linteri. Pronssin vei vakuuttavalla pelillä Jarkko Pahkala ja Arto Rantakaulio.