Seka SM2015 Eura

19.7.2015

18.-19.7.2015 kokoontui Euraan joukko Suomen valioluokan petanque pelaajia. Aiheena oli sekajoukkueiden SM-kilpailut. Lauantaina pelattiin pelimuotona sekaduppeli ja sunnuntaina sekatrippeli. Sekajoukkueiden pääsääntönä voidaan pitää sitä, että joukkueessa pelaa kumpaakin sukupuolta edustava pelaaja. Ja jotta sääntö voidaan vahvistaa, niin aina löytyy jokin poikkeus, eli sekatrippelissä saa toisen sukupuolen korvata juniori ikäisellä pelaajalla!

Euran Raiku pääsi järjestämään jo toisena vuotena peräkkäin sekaviikonlopun. Pelipaikkana oli tuttu Kauttuan koulun piha, joka tunnetaan hyvinkin vaativana ja pidettynä pelialustana. Joukkueita kilpailuihin oli ilmoittautunut duppeliin 40 ja trippeliin 30, joka on aikaisempia vuosia selvästi vähemmän. Onko kilpailuja nykyään liian paljon ja kesäviikonloput eivät riitä, tässä pohdittavaa...

KAU-Petanquelta kilpailuun osallistui ainoastaan lauantaina sekaduppeliin pari Paula Kiiveri ja Erkki Saarinen. Swiss alkukierroksien jälkeen (4.-kierrosta) parin loppusijoitus oli 21. (2/4 B8 -11) ja tie vei kohti ”Cup of Euraa”. Häviö puolivälierä pelissä tiesi sijoitusta 5.-8. ja loppulliseksi sijoitukseksi 21.-24.

Lauantaina Sekaduppelin finaalissa pelasivat Loimaalaispainotteiset joukkueet. Viime vuoden mestarit Seija Uusitalo ja Seppo Lindman (LOI) saivat vastaansa Kati Niemisen (PCP) ja Arto Stenberg (LOI). Mestarit pitivät pintansa ja kuittasivat voiton 13 – 5.

Sunnuntaina on vuorossa Sekatrippeli ja kirjoittaessani tätä on peleistä menossa vasta ensimmäinen alkuswisskierros. Eli laitanpa tuloksia myöhemmin...