Marrastrippeli

11.11.2014

8.11.2014 Pelattiin Iittalan Iskuarenalla Marrastrippeli petanquekilpailu.  Mukaan oli kelpuutettu 16 joukkuetta. Pelit pelattiin lohkomuotoisesti neljässä eri lohkossa, joista kaksi parasta A-finaaliin pelaamaan sijoituksista 1.-8. ja loput B-finaaliin.

KAU-Petanquelta oli mukana kolme puhtaasti omanseuran joukkuetta, sekä yksi eriseuroista koostunut kompinaatio.

Marko oli saanut tälläkertaa joukkueeseensa mielenkiintoisen nipun kasattua yhteen.  Pitkään huipputasolla esiintynyt Harry Uschanov, joka pelasi tänä vuonna veteraanien maajoukkueessa menestyksekkäästi,  oli yksi pelitovereista. Lisäksi säästeliäästi kilpaileva, moninkertainen arvokisakävijä maajoukkuetasolla ja tämän vuoden MM-joukkueen pelaaja Tuukka Ylönen täydensi hurjalla kokemuksellaan joukkueen.

KAU-Petanquen kolme muuta joukkuetta pelasivat koostumuksessa: Paula ja Allan Degerstedt, sekä Pentti Heikkonen. Raili ja Taito Pietilä, sekä Reijo Suominen. Raili Varalahti, Alpo Kärkäs ja J-P Ropponen.

Alkusarjojen jälkeen Markon joukkue oli pelanut puhtaan voitokkaan sarjan ja lähtivät A-finaalin kolmen hienon voiton saattelemana. Ensimmäinen voitto irtosi Loimaan naisjoukkueesta Minna Jokinen, Sanna Koski ja Meeri Käkelä 13-6. Toinen voitto ja turnauksen kovin peli käytiin joukkuetta Eero Ravantti, Manuel Simon-Bellamy ja Arto Stenberg, jotka johtivat jo 2-9, mutta niin kuin petanque on monesti osoittanut yllättävyytensä, niin peli kääntyi 11-9 jatkosnadien jälkeen meille. Kolmannessa pelissä kohdattiin ja lohkon voitosta pelattiin Mehtosen veljeksiä ja Saliniemen Aria vastaan ja voitimme sen 13-9.

A-finaalissa kohdattiin ensimmäisellä kierroksella Saarelan sisarukset ja Laineen Sirkka. Tytöt käsittelivät meidät tylysti ja veivät ansaitun voiton nenän edestämme 5-13. Näin ollen lopullinen sijoituksemme oli A5.-8.

KAU:n kolme muuta joukkuetta pelasivat B-finaalissa ja tulostahan syntyi. B-finaalin loppuottelussa Paula, Allan ja Pentti kärsivät kirvelevän tappion Epolle, Manulle ja Artolle, mutta hieno B2. loppusijoitus. B4. pelasivat Raili P, Taito ja Reijo ja B5.-8. pelasivat Raili V, Alpo ja J-P.

Turnauksen voiton vei joukkue Michel Simon-Bellamy, Harri Lehtinen ja Seppo Lindman.