KM2014 Duppeli

15.6.2014

KM2014 Duppeli. Vasemmalta Marko, Kai, Markus, J-P, Mika ja Kari
KM2014 Duppeli. Vasemmalta Marko, Kai, Markus, J-P, Mika ja KariKauden 2014 toiset kaupunginmestaruuskilpailut saatiin pidettyä 14.6.2014 Harjunpallokentällä. Kisat olivat jäähyväiskilpailut hyvin palvelleelle kentälle. Maanantaina 16.6. kenttä suljetaan kolmeksi vuodeksi ja se tulee toimimaan tänä aikana koulusaneerauksen työmaakenttänä. Osa kentästä tulee jäämään uuden koulukiinteistön alle ja osa tullaan madaltamaan rajusti entisestään. Eli jos kolmen vuoden päästä pääsemmekin takaisin vanhalle paikalle, on se muttunut erittäin radikaalisesti näistä ajoista. Tästä eteenpäin kenttämme löytyykin siis Lehtolankadun varrelta ns. ”tiilitehtaankenttä”.

Mutta tärkeimpään eli kaupunginmestaruus duppelin kimppuun. Paikalle oli saatu taasen hyvä ryhmä kilpailijoita ja taso oli mestaruuskilpailuksi kova. Joukkueita ilmoittautui 14 joukkuetta seuroista LeSi, MAP, ANJ ja KAU, joista lievästi ennakkosuosikin viittaa kantoivat MAP:n Mika Nietula ja Kari Korkeamäki ja heidän vanavedessään Anjalankosken Kai Aalto ja Karkkilan Marko Taipalvesi. Mustina hevosina ja hyvänä päivänä myös Leppävaaran Pauli Talpia ja Pekka Vauhkonen olivat myös laskelmissa, eikä ulos laskelmista voinut jättää myöskään Karkkilan Taito Pietilän ja Pentti Heikkosen kotikentän tuntemusta.

Peli simuloitiin aivan SM2014 kilpailujen muotoon. Ainoona erona on että Haminassa joukkue määrät ovat isommat, mutta periaate on aivan sama kuin meillä oli. Kolme kierrosta Swiss-systeemillä ja sijoitus 16 Cup kaavioon. Meillä siis tällä kertaa kaikki pääsivät jatkoon, kun ei ollut kuin 14 joukkuetta!

Alkupelien Swiss-kierroksien jälkeen 1.  pelasivat J-P Ropponen ja Markus Barck KAU, 2. Kai Aalto ja Marko Taipalvesi ANJ/KAU, 3.  Pauli Talpia ja Pekka Vauhkonen LeSi, 4. Alpo Kärkäs ja Tapani Juselius KAU, 5. Paula Kiiveri ja Erkki Saarinen KAU ja 6. Mika Nietula ja Kari Korkeamäki MAP.

Cup-kierroksella ennakkoon kovimmat pitivät pintansa. MAP:n Mika ja Kari tiputtivat Leppävaaran Paulin ja Pekan 13-5, sekä Karkkilan J-P ja Markus tiputtivat Karkkilan Taiton ja Pentin 13-10.

Välierässä kohtasivatkin J-P:n ja Markuksen joukkue, joka sai vastaansa Raili Pietilän ja Paula Degerstedtin joukkueen. Voitto tästä J-P:lle ja Markukselle 13-8. Toisessa välierässä mittaa ottivat MAP:n Mika ja Kari, jotka saivat vastaansa Kain ja Markon. Kai ja Marko voittoon 13-6 ja finaaliin.

Finaalissa J-P ja Markus saivat paremman startin ja karkasivat 7-2 johtoon. Vielä yritettiin, mutta päivän huonoimmalla pelillä ei voitu mitään totesi Marko. Voitto J-P:lle ja Markukselle 13-8.

Pronssi matkasi MAP:n mukana hyvinkää-Riihimäki akselille Mikalle ja Karille lukemin 13-9.

Lopputulokset:

  1. J-P Ropponen ja Markus Barck KAU
  2. Kai Aalto ja Marko Taipalvesi ANJ/KAU
  3. Mika Nietula ja Kari Korkeamäki MAP
  4. Raili Pietilä ja Paula Degersted KAU

5.-8. Taito Pietilä ja Pentti Heikkonen KAU, Erkki Saarinen ja Paula Kiiveri KAU, Pauli Talpia ja Pekka Vauhkonen LeSi ja Allan Degerstedt ja Raili Varalahti KAU

9.-14. Helga Laakso ja Reino Pihlajaniemi LeSi, Kaija Vauhkonen ja Leila Pirttilahti LeSi, Alpo Kärkäs ja Tapani Juselius KAU, Riitta Harinen-Rinne ja Paula Talpia LeSi, Jyrki Piitulainen ja Harri Rinne LeSi ja Timo Autio ja Timo Lingman KAU.

Tähän oli hieno päättää Harjunpallokentän pelit. Pelipaikkana se antoi paljon pelaajille ja toimi aina luotettavana kumppanina. Vaikka viikolla säät olivat hyvinkin epävakaiset, niin koskaan ei tarvinnut pelejä siirtää kilpailujen alta. Ja vaikka lauantainakin pelatessa ei snadi meinanut kentällä pysyä tuulen voimasta ja sadekin yritti tulla vihmomaan kesken pelien, niin silti aurinko päätti antaa myös tervehdyksensä pelaajille viimeisen tunnin aikana noin kello 18:00 maissa. Pelit saatiin pelattua ja palkinnot jaettua vähän ennen kello 19:00. Tällöin Karavaani lähti viimeisen kerran kentältä vetäen portin takanaan kiinni ja kiittäen kenttää yhteistyöstä. Nyt on kentälle jätetty Petanquen tuulahdus, sielu ja muisto tuttujen pelaajien kivenkovista taisteluista. On aika kääntää ”kirjan” sivua ja aloittaa uusi kappale. Toivotan ja kiitän kaikkien pelaajien puolesta, kolmen vuoden päästä...!?!