Riemukaari duppeli Kärkölä

25.5.2014


24.5.2014 pelattiin legendaarinen Riemukaari duppeli Kärkölän Järvelässä. Palkintona mm. upea "Riemukaaresta" tehty monivuotinen kiertopalkinto, stipendien kera!

Tapahtumaan oli ilmoittautunut komiat 22 joukkuetta ympäri Etelä-Suomen. Kisapromoottorina toimei Jari "Erppa" Eronen ja yhdessä seuramme Markon kanssa olivat he päättäneet simuloida tulevia SM-kilpailuja silmälläpitäen "Ison" Swiss-kilpailun. Tällä kertaa kilpailu vedettiin paperiversiona, välittämättä "busholdeista".

KAU-Petanquelta osallistui joukkueet Raili Varalahti ja Allan Degerstedt, sekä Marko Taipalvesi ja Ilpo Vuorinen. Kummallekin joukkueelle neljästä Swiss-kierroksesta kaksi voitto, jotka eivät riittäneet kahdeksan parhaan joukkoon ja näin ollen oltiin ulkona ratkaisu peleistä.

Markon ja Ilpon kohdalla peluutuksessa tehtiin kyllä pieni virhe ja oikeasti busholdien merkitys näkyi Swissin luonteessa hyvinkin tärkeänä ja poikien oikea sijoitus olisi ollut alkupelien jälkeen 7. ja jatko paikka ratkaisupeleissä Hatea ja Jarnoa vastaan.

Mutta niinkuin Marko totesi hänen puolestaan virhe oli erittäin hyvä ja opettavainen SM-kilpailuja varten ja olihan se hyvä että se sattui myös itselleni eikä kennellekään ulkopuoliselle!

Suomessa on Swissin peluutuksen suhteen tällähetkellä vääränlaista opastusta ja jokunen Excel-versiokin on tehty seurojen käyttöön, mutta voin kertoa, että nämä on kaikki väärän perusteen mukaista peluuttamista. Tapani Kalmin paperiversio, aputauluineen on lähimpänä oikeaa, mutta pelijärjestykset eri voittokatekorioissa tulee arpoa ja busholdit tällöin ottaa käyttöön, niin pääsemme oikeaan tulokseen ja peluutukseen.

Tällähetkellä Suomessa ei ole kuin yksi oikea Swiss-peluutuspohja rakennettu tietokonetta varten ja tämän luonnoksen on tehnyt yhteistyössä kanssani veljeni Petri, joka on vastanut 100% pohjan koodaamisesta ja ohjelma on 100% Suomenkielinen!!!

Myöhemmin tällä palstalla lisää kyseisestä ohjelmasta ja KAU-Petanque tulee käyttämään aktiivisesti peleissään ohjelmaa.

Mutta tärkeimpään eli Riemukaari duppeliin. Tänä vuonna ennakkosuosikit pitivät ja kiertopalkinnon korkeuksiin nostivat PSC Järvenpään Petri Seppä ja Marko Jakonen. Varsinkin Jaksun peli oli paikottain erittäin hienoa ja jäätävää, eikä Petekään paljon ohi tuhrinut! Onnittelut veijareille!

Kiitokset Erpalle ja koko Riemukaaren väelle mukavasta pelipäivästä ja kanttiinin herkuista. Toivottavasti saadaan Riemukaarilaiset lähtemään myös meille tänne Karkkilaan! KIITOS...