IV-Kevät turnaus

11.5.2014

A-finaalin mitalistit vasemmalta: Jyrki, Erppa, Hessu, Markku, Pekka ja Pauli.
A-finaalin mitalistit vasemmalta: Jyrki, Erppa, Hessu, Markku, Pekka ja Pauli.B-finaalin voitto Tuija ja Matti.
B-finaalin voitto Tuija ja Matti.
C-finaalin voitto Taito ja Allan.
C-finaalin voitto Taito ja Allan.
Pelikentältä säpinää...
Pelikentältä säpinää...
LeSi Harri ja ...
LeSi Harri ja ...
Merja ja Jouni
Merja ja Jouni
Ville ja Meeri
Ville ja Meeri
"Veljekset" Jyrki ja Erppa
"Veljekset" Jyrki ja Erppa
Riitta
Riitta

Lauantaina 10.5. järjestettiin Karkkilassa vuoden ensimmäinen yleinen Petanque turnaus. Kilpailu käytiin koodinimellä IV-kevät turnaus (YD). Aikaisemmin kyseinen kilpailu on järjestetty sisähallissa aina huhtikuun aikana. Halli tilanne kun on Karkkilassa edelleen hyvin huono, päätettiin tänä vuonna järjestää rästikilpailut Toukokuun aikana ja ulkokentällä.

Sää tiedotus ei luvannut alkuviikosta kovin hyvää. Sadetta ja kylmää ilmaa kyseiselle viikonlopulle, mutta myös muutoksia saattaa tulla. Siispä ahkerasti tutkimaan sää ennusteita koko viikon. Ennusteet näyttivät jo jossakin vaiheessa hyvin lupaavilta, mutta jättimäinen rankkasadealue perjantai iltana vihmoi puolille öin asti ja näytti erittäin huonolta.

Aamulla kohti kenttää ja ajatus siinä että kentät olisivat pelikunnossa. Pehmeäksi oli sade hakannut kentät, mutta pieni tuulenvire loi uskoa, että jos sadetta ei tule lisää päivästä voisi tulla erittäin mukava ja pelillisesti ja järjestelyjen osalta hyvä.

Ennakkoon kilpailuun oli ilmoittautunut kaikkiaan 24 joukkuetta ja yhdeksän eri seuraa oli edustettuna (MAP, RIE, KAU, KOP, PCP, LOI, UTU, TUR ja LeSi). Kenellekään ei tullut viimehetken esteitä, vaan kaikki löysivät pelikentälle, jopa osa seuran omista pelaajista (viimeinen 9:53!).

Joukkueet arvottiin neljään kuuden joukkueen lohkoon ja pelit aloitettiin 2-2 tilanteesta. Arvonnan suoritti pelaajat joukkueittain ilmoittautumisen yhteydessä. Koska äitienpäivää vietetään heti seuraavana päivänä, niin jury muodostettiin kokonaan naispelaajista(Raili Varalahti (KAU), Merja Salonranta(PCP), Riitta Heino (UTU) ja Meeri Käkelä (TUR)) ja mittaamisista huolehti miespuoleiset liiton tuomarit (Jyrki, Erppa, Jussi, Hessu ja Marko). Kilpailun aikana aikapelien snadinheittosääntö oli käytössä koko päivän ajan, eli yksi heitto ja jos ei onnistunut, niin vastustaja laittoi snadin pelikentälle. Olemme kokeilleet tätä jo kahdessa peräkkäisessä kilpailussa täällä Karkkilassa ja se on toiminut erittäin hyvin. Finaaleja oli tarjolla kakkiaan kolme kappaletta A-, B- ja C-finaali. Alkulohkojen kaksi parasta A-finaaliin, 3. ja 4. B-finaaliin ja 5. ja 6. C-finaaliin. Finaaleissa pelattiin kaikki sijoitukset muutamien kyllä luovuttaessakin ja näin ollen pelejä olisi kokopäivän aikana ollut maksimissaan 96 kappaletta, eli kentillä riitti säpinää koko päivän ajan.

Kilpailu oli erittäin kovatasoinen ja mukava pelipäivä. Koko päivän ajan oli aistittavissa hyvää ja positiivista fiilistä pelaajien keskuudessa. Ulkopuolisia katsojiakin oli tapahtumaan löytänyt tiensä, ei nyt satoja, mutta parisen kymmentä, joka on petanquen mittapuussa loistava määrä. Myös arvovaltainen vieraamme aurinko päätti hetkittäin muistaa pelaajia ja tällöin lämmin ja hellivä ilmanala valtasi pelikentät!  Niin ja olihan meillä omat petanque koiratkin paikan päällä kannustamassa ja ”herättelemässä” pelaajia!

Erinäisten vääntöjen jälkeen A-finaalin pelasivat Jari Eronen ja Jyrki Salo, jotka saivat vastaansa Markku Niemisen ja Heikki Haapasen. Vääntö oli tosi tasaista ja vasta lopussa Markku ja Heikki väänsivät tarvittavan eron, vaikka Erppa ampuikin snadin ulos muutaman kerran ja pelastaen tilanteen, se ei riittänyt ja voitto Loimaalle 13-9. Onnittelut voittajille!

TULOKSET:

A-finaali:

 1. Markku Nieminen ja Heikki Haapanen LOI
 2. Jari Eronen ja Jyrki Salo RIE/MAP
 3. Pekka Vauhkonen ja Pauli Talpia LeSi
 4. Mika Nietula ja Jarmo Räty MAP
 5. Marko Taipalvesi ja Ilpo Vuorinen KAU/KOP
 6. Minna Jokinen ja Eero Ravantti LOI
 7. Raili Varalahti ja Asko Räsänen KAU
 8. Riitta Heino ja Juhani Hirvonen UTU

B-finaali:

 1. Tuija ja Matti Haapanen LOI
 2. Merja Salonranta ja Jouni Heinonen PCP/LOI
 3. Gunnar Wallin ja Kimmo Tuovinen MAP
 4. Paula Kiiveri ja Erkki Saarinen KAU
 5. Teuvo Niemi ja Alpo Kärkäs KAU
 6. Raili Pietilä ja Tapani Juselius KAU
 7. J-P Ropponen ja Pentti Heikkonen KAU
 8. Kari Korkeamäki ja Eero Lalu MAP

C-finaali:

 1. Allan Degerstedt ja Taito Pietilä KAU
 2. Helga Laakso ja Pirkko Haikonen LeSi
 3. Paula Talpia ja Riitta Harinen-Rinne LeSi
 4. Kaija Vauhkonen ja Tage Strömberg LeSi
 5. Börje Eklund ja Jouko Pirttikoski LeSi
 6. Reino Pihlajaniemi ja Harri Rinne LeSi
 7. Jyrki Piitulainen ja Leo Sorsa LeSi
 8. Meeri Käkelä ja Ville Vartiainen TUR