Pitkän päivän palkitut. Jyväskylä 01022014
Kenttien ilmettä!
Markus asettamassa...
Kalevi ja Ilpo juttutuokiolla...

Hallikausi täydessä käynnissä. hulluuttaan lähdettiin taas valloittamaan uutta pelipaikkaa ja pelitovereita ja aivan, tällä kertaa vielä ihan kotoisessa Suomessa. On harvinaista herkkua kun tulee kilpailukutsu uudelle pelipaikalle ja on myös tiedossa paljon uusia pelaaja tuttavuuksia. Tällainen ihme tapahtui 1.2.2014 Jyväskylässä, jossa Kankaan vanhoissa paperitehtaan tiloissa on paikallinen Petanque seura saanut käyttöönsä 8-rataisen pelipaikan.

Kilpailumuotona oli yleinen trippeli ja joukkueita otettiin mukaan 16. Kilpailun järjestämisestä vastasi Jyväskylän Valo, promoottorinan Veikko Kosunen ja kilpailu oli ns. täynnä eli kaikki 16 joukkuetta saapui myös paikalle. Jyväskylän alueella on Petanquessa näkyvissä todella kovanluokan harrastaja ”buumi” ja uusia pelaajia innostuu lajista jatkuvasti. Nyt pitäisikin tämä hyödyntää uutena mahdollisuutena Suomi-Petanquessa. TUL:n petanquejaoston puheenjohtajana minulla olikin missio myös samalla tutustua kilpailujärjestäjään ja keskustella tulevaisuuden kilpailujärjestäjä hausta. Jyväskylässä tullaan pelaamaan myös tulevaisuudessa huipputurnauksia, mitä?, sen näyttää aika! Loistavat tilat niin kesällä kuin talvella, mukava ilmapiiri ja pelikaverit, ei se muuta tarvitsekaan. Hienointa että ensimmäiseen kilpailuun oli saapunut edustus kaikkiaan 10 eri seurasta.

Kaikki 16 joukkuetta jaettiin neljään lohkoon joista kaksi parasta A-finaaliin (sijat 1-8) ja loput B-finaaliin (sijat 9-16). Kaikki sijoitukset pelattiin loppuunasti.

KAU-Petanquelta oli edustus mukana allekirjoittaneen osalta. Marko Taipalvesi pelasi joukkueessa jossa mukana olivat Pirjo Saarela ja Ilpo Vuorinen. Aiemminkin oltiin pelattu yhdessä ja peli oli ollut hyvinkin tasokasta ja nytkin odotettiin menestystä.

Vaikka Lähdin Karkkilasta jo perjantaina lunta karkuun Valkeakoskelle, jossa yövyin, niin tulihan sille päivälle mittaa. Herätys Valkeakoskella oli klo 4.00 ja aamukahvihörppyjen päätteeksi nokka kohti Jyväskylää. Siinä sitten loistava pelipäivä ja paluu kotia Karkkilaan niin kello näytti pihalle saavuttua 23.20. Eli jos joku vielä kitisee päivien pituuksista, niin ei se tästä enää paljon voi kasvaa. Vertailun vuoksi Teiskossa ajettiin RallySprint osakilpailu, aamukahvilla nähtiin samat henkilöt, jotka iltaruokailussa olivat kanssamme samassa paikassa. Eli harrastus ajat ovat siis samankaltaiset heillä niinkuin meilläkin!

Pipsa, Ilpo ja Marko heittivät siis virheettömän päivän voittamalla kaikki kuusi ottelua ja näin oli valloitettu turnausvoitto. Alkusarjan peleissä voitto heltisi ensimmäisenä Varkauden Kanuunoiden joukkueesta ( Timo Hyttinen, Erkki Hyttinen ) 13-5. Toisesta pelistä voitto 13-3 Jyväskylän Valon Erkki Metsän, Pekka Lähteelän ja Joni Ylelän joukkueesta, sekä kolmannessa pelissä voitto 13-1 Raama Barin toisesta joukkueesta.

Cupin ensimmäisellä kierroksella voitto Varkauden Kanuunoiden Markku Pelikaisesta, Antti Koposesta ja Kuisma Helstolasta. Välierässä vastaan tuli tutut Mappilaiset ja voitto meille 13-7 (Sirja ja Kari Korkeamäki, sekä Jarmo Räty). Finaalissa kohdattiin KooVeen aina vaaralliset Tuula Hallikainen, Arto Ranne ja Rauno Käpynen. Voitto meille tasaisen alun jälkeen 13-7.

Päivä oli hieno meille niin pelillisesti, kuin muutenkin ja tänne tullaan uudelleen!