Marrastrippeli 9.11.2013 Iittala

11.11.2013

Ilpo, Pipsa ja Marko 2013 Iittala.
Ilpo, Pipsa ja Marko 2013 Iittala.

9.11.2013 pelattiin Iittalan Isku-arenalla marrastrippeli. Osanottaja määrä oli rajattu 16kpl kolmihenkis joukkueisiin. Kilpailu olikin varattu jo hyvissä ajoin täyteen ja viime hetken peruutuksiakaan ei tullut. Näin ollen saatiin pelata kilpailu täysillä neljän joukkueen kaavioilla. Paikalla oli kaikkiaan 15 eri seuran edustus ja KAU-Petanquen pelaajia oli kahdessa joukkueessa. Kummatkin joukkueet pelasivat hienosti A-finaaliin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Marko Taipalvesi (KAU), Pirjo Saarela (KOP) ja Ilpo Vuorinen (KOP) A5. ja Jyrki Salo (KAU), Petri Mehtonen (KVP) ja Pekka Mehtonen (KVP) pelasivat sijoituksen A8.

Voiton turnauksessa vei ennakkosuosikit Michel Simon-Bellamy (LOI), Seppo Lindman (LOI) ja Jari Eronen (RIE).

Ote Markon pelipäiväkirjasta!

... Lauantai aamu 9.11. Vettä ripotellut koko yön ja matka alkaa kohti iittalan Isku-Arenaa. Tien pinnan jäisyydestä ei tietoakaan, auton ulkolämpömittari näyttään +4 astetta kellon ollessa hiukan yli 7 aamulla. Taivalta tiedossa reilut 100km ja ensimmäinen aamun kahvipaussi odottaa Iittalan Shellillä. Tänään olisi vuorossa Marrastrippeli ja pelikavereiksi Iittalaan saapuu ystävät Valkeakoskelta, joiden kanssa ollaan yhdessä pelattu aikaisemminkin Pirjo ”Pipsa” Saarela ja Ilpo ”Ipe” Vuorinen.

Arvonta tuuri joukkueellamme oli suhteellisen myötämielinen tämän turnauksen osalta, mutta varjo puolena on se että minkä arvonnassa voitat aluksi, sen myöhemmin edestään löytää ja niin tänäänkin. Oli odotettavaa että pelaamme itsemme helposti jatkoon A-finaalin, kun näin vastustavan rosterin arvonnan jälkeen. Tätä tulee kumminkin kunnioittaa hyvin ja keskittyä huolellisesti peliin, sillä suurin riski onkin siinä että vastustaja tulee yllättämään altavastaajan roolissa joukkueemme. Itseäni vielä jännitti se ettei ole tullut paljon pelattua Isku-arenan alustalla, joka on hyvin liukaspintainen ja alespäin kaartuva, joten asetuksien kanssa tulisi olla erityisen tarkka. Päätimmekin alkulämmittelyn jälkeen lähteä pelaamaan kokoonpanossa jossa Ilpo ottaa ykkösasettajan roolin, Pipsa heittää välipelaajana ja Marko lähtee ampujaksi.

Ensimmäinen peli olikin lohkon ennakkoon kovatasoisinta joukkuetta vastaan eli Tyrvään Eija-Liisa Leinoa ja Ari Saliniemeä, sekä Kalvolan Iskun Pekka Vilposta vastaan. Eija asetti, Pekka oli välissä ja Ari ampui oli heidän strategiansa. Peli lähti hienosti meidän osalta käyntiin ja kaikki osa-alueet toimivat hienosti. Ilpo löi hyvää painetta ja Marko ampui tarvittavat poistot vastustajan kuulista. Tuuri oli ainoa mikä pelistämme puuttui, jos Markon ammunta kontrasi jotain pois, oli se aina joko oman joukkueen kuula tai snadi siirtyi hieman vastustajalle. Mutta tämä ei häirinnyt joukkuettamme vaan tarvittaessa Pipsa hoiti hienosti paikot ja lopputulos meille oli selkeä 13-4.

Luottavaisena lähdettiin toiseen peliin, ei tarvinnut tehdä muutoksia kokoonpanoon, hiukan Banaania ja mehua, fiilis oli hyvä. Vastaan asettui minulle ennakkoon tuntemattomat pelaajat, jotka Isku-arenan metkut osasivat, kun siellä kerran harjoittelivatkin eli Oiva Rajala, Matti Hela ja Juhani Korkola. Siitä mihin oltiin jääty, niin jatkettiin. Onnistumis prosenttit olivat joukkueellamme hyvät ja selkeä 13-4 oli jälleen pikaisesti taulussa.

Kahden pelatun kierroksen jälkeen olisi kuulunut olla tauko, mutta päätimme ottaa viimeisenkin pelin heti putkeen ja syödä tämän jälkeen pitemmän tauon ohessa. Eli pikainen energia tankkaus ja taas mentiin. Vastaan saatiin paikallisvastus joukkueella Raija Ilmen, Raija Mettälä ja Reijo Sainio. Vakuuttava peli jatkui meiltä, pientä kosmeettista huonoa tuuria lukuunottamatta, jossa vastustaja otti kerran 4 pistettä yhdessä päädyssä. Ironisinta oli se että viimeisellä kuulalla he siirsivät snadin omille takakuulilleen hiukan tahattomastikin ja me ammuimme kyseistä kasaa neljällä kuulalla. Kaikki meidän ammuntakuulat osuivat johonkin kasan kuulaan ja snadi siirtyi joka kerta heiton yhteydessä, mutta kertaakaan kasasta ei poistunut kuin oma pelikuula ja snadi pysyi sitkeästi kuulien keskellä pompien fliperimäisesti laidasta toiseen. Lopputulos oli meille kuitenkin 13-6 ja selkeä alkulohkon voitto puuhtaalla pelillä.

Ruokailun ja pitkän odottelutauon jälkeen alkoi muidenkin lohkojen pelit valmistumaan ja kuten aina helpon alkulohkon jälkeen on yleensä luvassa kova kuoleman peli. Niin tänäänkin, Cupin ensimmäisellä kierroksella vastaan saatiin suurimmat ennakkosuosikit Michel Simon-Bellamy, Seppo Lindman ja Jari Eronen. Selkeästi näin joukkeessamme hiukan alakuloisuutta ja antautumisen merkkejä, mutta loimme hyvää taisteluhenkeä peliin ja lähdimme tosissamme haastamaan heitä. Ei anneta heille mitään ilmaiseksi. Alku olikin vastustajalta aivan uskomattoman hienoa peliä, kaikki onnistui heiltä ja mekään emme pelaneet huonoa peliä, mutta tulostaululla oli tulos 0-7. Moni antautuisi tässä vaiheessa, varsinkin kun asetus ei onnistunut seuraavassakaan päädyssä. Ainoaksi mahdollisuudeksi tilanteessa jossa vastustajan kuula oli syönyt meidän neljä ensimmäistä johtaen edelleen, päätti Marko yrittä pelastaa päädyn ja ampua snadia ulos. Tämä suoritus onnistui ja antoi heti hienosti uutta energiaa peliin ja seuraavasta päädystä otimmekin heti kerralla kolme pistettä. Taisteltiin, mutta vielä se ei ihan riittänyt. Peli oli hyvää tasoa ja haaste oli heitetty. Lopputulos vastustajalle 5-13. Näin tipahdimme neljän parhaan joukosta ja ottelimme sijoituksista 5.-8.

Seuraavana Cupissa vastaan asettui meille jälleen viimeaikaiset tutut Porista Seija Vaarala, Maarit Flinck-Soini ja Tiina Rosnell. Tähän peliin päätettiin taas lataa kaikki ja otetaan paras mahdollinen loppusijoitus turnauksesta mikä voidaan eli 5. tila. Kokoonpanoon emme tehneet muutoksia, koska tarvetta ei havaittu. Peli lähti meiltä upeasti ja jo hetkessä taululla oli johto asemamme 8-0. Vastustaja rimpuili vielä hetken, mutta lopun tasaisuus kääntyi meille ja lopputulos 13-8 kirjattiin taululle. Näin olle pikkufinaalin otatus sijasta 5.-6. oli edessä.

Viimeisessä sijoitus pelissä kohtasimme päivän ensimmäisen vastustajamme. Eija, Ari ja Pekka olivat raivaneet tiensä myös meitä vastaan ja panoksena olisi siis A-finaalin 5. tila. Peli oli aamun kaltainen, ei liiemmin eronnut mitenkään, jopa lopputulos oli sama meille 13-4.

Turnauksen hieno sijoitus A5. oli plakkarissa ja kuudesta ottelusta voitettiin 5 hävittiin 1, mutta ironisinta on häviö tulikin taas siinä pahimmassa kuoleman pelissä. Silti ollaan tyytyväisiä päivään ja helpon roolituksen johdosta pelipäivä sujui leppoisasti kaikkien pelaten omalla, hyvällä asenteella ja taidoilla. Kiitokset Pipsalle ja Ipelle otetaanhan taas uusiks...