27.7.2013 TUL:n mestaruus Kotka

29.7.2013

Työn raskaan raatajat kesken turnauksen Marko ja Jyrki. Hieno Kokonaiskilpailun loppusijoitus 4.
Vuoden 2012 TUL:n petankkihenkilön palkitseminen (nro 5.)
KAU-Petanquen soturit tauolla. Vasemmalta Pentti, Reijo, Timo A. ja Alpo.
Raili ja Paula suunnittelevat peliä.
B-sarjan voittajat KAU-Petanquesta Reijo ja J-P
2013 yleisen sarjan finalistit, vasemalta hopeaa Petri ja Kaitsu, kultaa Markku ja Petri.
Viimeisellä matkan tauolla kotia kohti, Marko, Pentti ja Alpo.

Ote petanqvistin päiväkirjasta: ” 27.7. Kello näyttää 4:45 ja on aamuherätyksen aika. Nopea vilkaisu ulos ja ikkunasta avautuu sinertävä taivas ilman sateen uhkaa. Tiedossa lämmin päivä. Pikainen aamusuihku, lääkkeet ja aamupala, mitä vatsa antaa myöden ja valmistautuminen Kotkaan lähtöön TUL:n duppelimestaruuksia ratkaisemaan. 5:50 sovitusti lipuu tuttu auto Närönkadun parkkipaikalle, kyljessä lukee Pertti Kiuru ja kuskina aina luotettava KAU-Petanquen pelaaja Alpo Kärkäs. Näin ollaan valmiit keräämään joukot kasaan ja kohti Kotkaa. Pelaajat saapuvat sovituille pysähdys paikoille jotka ovat Helsingintien ABC, Polarin Siwan pysäkki ja Syökerin Tupa. Tästä jatkamme ensimmäiselle kahvitauolle Kuninkaantien ABC:lle...”

KAU-Petanque saapuu lähes yhtenä ryppäänä noin kello 9:00 Kotkan Ruonolan urheiluhallin parkkipaikalle. Paikalle ovat saapuneet myös Salon poppoo Hyvinkäältä sekä Erkki ja Paula Lahdesta. Myös kadonnut Lappeenrannan lammas oli löytynyt eli Tapani, näin ollen kaikki 8 joukkuetta oli paikalla. KAU-Petanqueta edusti yleisessä sarjassa 6 joukkuetta ja naisten sarjassa 2 joukkuetta. Yleisen sarjassa heittivät seuraavat joukkueet: Marko ja Jyrki, Erkki ja Alpo, J-P ja Reijo, Harri ja Taito, Pentti H. ja Timo A., sekä Tapani ja Allan. Naisten joukkueet olivat Raili V. ja Paula D., sekä Raili P. ja Paula K.

Yleiseen sarjaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 47 joukkuetta ja naisten sarjassa 9 joukkuetta. Naiset pelasivat kahdessa lohkossa ja neljän parhaan kesken mitallipelit. Yleisessä sarjassa pelattiin 13 lohkossa kolmen joukkueen ja 2 lohkossa neljän joukkueen väliset alkupelit, niin että lohkojen kaksi parasta pääsivät jatkoon. Lohkojen ykköset laitettiin paremmusjärjestykseen 1.-15. ja kakkoset paremmusjärjestykseen 16.-30. Näin saatiin alkusarjan jälkeinen CUP-32 aikaan. Cupin ensimmäisellä kierroksella pudonneet B-sarjaan ja voittaneet A-sarjaan. Alkulohkoista tippuneet suoraan C/D-sarjaan. Pelisyysteemiä pidettiin oikeuden mukaisena ja sitähän se olikin, tällä kertaa arvonnat eivät estäneet pelillistä menestymistä miltään joukkueelta ja kaikilla joukkueilla oli omantason finaalit odottamassa.

Pelikentät olikin sitten tapaus erikseen. Kenttä ei ollut asetuksen kannalta helppo, eikä sen kuulukkaan olla. Asettajat eivät olleet automaattisesti snadilla, vaan harha heittoja tuli paljon. Samoin myös ammunnat piti viedä ns. juureen asti. Irtokivet saattoivat tehdä pomppuja satunnaiseen suuntaan. Varsinkin asettajan roolissa ensimmäisen alestulopompun hallitseminen oli tärkeää. Tällainen kenttäpinnoite tuo paljon lisää vaativalle pelaajaväelle ja yleisen mielipiteen johdosta kenttiä ei haukuttukaan, todettiin ne yleisesti vaativiksi.

Naisten sarja saatiin pelattua hyvissä ajoin loppuun ja toinen KAU-Petanquen joukkueista ylsi mitallipeleihin. Raili Varalahti ja Paula Degerstedt olivat mitallissa kynsin ja hampain kiinni, mutta tällä kertaa Saarelan sisarukset olivat vielä liian kova pala ja mitallit luisti pois hyppysistä. Mutta hieno sijoitus 4. oli toisiasia. Tulokset:

1. Anja Santaluoto ja Sirkka Lainen Koski-petankki Valkeakoski
  2. Anu Pakkanen ja Tuula Jyrälä Karhu petankki
  3. Pirjo Saarela ja Taru Saarela Koski-petankki Valkeakoski
  4. Raili Varalahti ja Paula Degerstedt Karkkilan Urheilijat

...

6. Raili Pietilä ja Paula Kiiveri Karkkilan Urheilijat

Yleisen sarjan pelit saatiinkin myös pelattua hienossa ja hikisessä säässä. Pelikentällä ei varjoa suotu ja ajoittain hivoteltiin +30 asteen ulkolämpötilaa, joka pelaajille oli vieläkin enemmän pelikentällä. Juomat ja lakit olivat tarpeen.Hyvin kaikki pelaajat kestivät ja tällä kertaa ei ambulanssiväkeä kaivattu, eli hieno näin.

Alkulohkoista varsinaiseen A/B-sarjaan pelasi KAU-Petanquelta viisi joukkuetta kuudesta joka oli hieno saavutus. Ainoa kenen piti hakea vauhtia alempaa oli C-sarjan 4. pelanneet Tapani Juselius ja Allan Degerstedt loppusijoitus 34.

B-sarjaan tipahti sitten kolme KAU-Petanquen joukkuetta joista sarja voittoon pelasi Karkkilan J-P Ropposen ja Reijo Suomisen joukkue. Myös sarjan kolmostila tuli Karkkilaan Alpo Kärkkään ja Erkki Saarisen pelaamana. B-sarjan sijoille 9.-14. pelasivat KAU-Petanquen Pentti Heikkonen ja Timo Autio.

A-sarjassa oli sitten kaksi KAU-Petanquen joukkuetta. Sarjan 9.-16. sijoille pelasivat Harri Lindfors ja Taito Pietilä. Hienon päivän pelanneet Marko Taipalvesi ja Jyrki Salo raivasivat tieltään jatkocupissa ensin Jyväskylän Valon ykkösjoukkueen 13-7 ja heti perään viimevuoden mestarit Hämeenlinnasta Eija Suomisen ja Heikki Pirtinahon 13-12 ja heti sen jälkeen viimevuoden toiset mitalistit Varkaudesta Hyttisen Isä/ poika Erkkin ja Timon yhdistelmän 13-3. Näin oli auennut tie mitallipeleihin. Välierissä tulikin sitten suurin ennakkosuosikki joukkue Petri Sepän johdolla ja Markku Rinteen tukemana vastaan. Alussa pystyttiinkin vielä johtamaan, mutta aika tarkkaan puolessavälissä tapahtui käännekohta, liekö pitkä päivä uuvuttanut ja energia varastot tyhjenivät totaalisesti alkoi huonoja suorituksia tulemaan ja Sepän johdolla voitto karkasi vastustajalle lukemin 13-6. Mitallia lähetti hakemaan vielä pronssi pelistä, mutta palautuminen olisi tarvinnut enemmän aikaa ja näin ollen huonolla suorituksella oli tappio lukemin 13-5. Silti tässä ryhmässä KAU-Petanquen kovin suoritus yleisellätasolla kokonaiskilpailun 4. tila oli todella hieno saavutus, nuorelta joukkueelta.

34. (C4) Tapani Juselius ja Allan Degerstedt Karkkilan Urheilijat

... Ja päiväkirja jatkaa! Viimeisen pelin pelaneena ja kotiin lähtöä tekemässä, kello näytti jo 19:15. Pikainen kiitos järjestäjille, eteenkin Timo Toikalle Kotkasta. Taasen oli TUL järjestänyt hienon pelipäivän mestaruusduppelien merkeissä. Oli aika pakata Karkkilan soturit bussiin ja kääntää nokka kohti kotia. Lyhkäsen pysähdyksen johdosta väsynyt, mutta silminnähden tyytyväinen peliporukka saapui Karkkilaan noin kello 22:30. Tulihan päivälle mittaa, mutta kesän ehkä tärkein kilpailupäivä oli nyt takana. Ei muuta kuin suunnittelemaan uusia kujeita ja kohti seuraavan turnauksen valmisteluja!