Hämeen avoin trippeli mestaruus 2013

6.7.2013

Tänään 6.7. pelattiin Hämeenlinnassa Hämeen avoin trippelimestaruuskilpailu! Kilpailuun oli ilmoittautunut 14 joukkuetta ympäri Suomen. Oli kokeneita liiga jyriä, naismaajoukkue pelaajia, sekä tämän hetkiset juniorilupaukset.

Ennakko suosikkeihin lukeutui mm. Marko Aallon joukkue, terästettynä Bellamyn veljeksillä. Lisäksi mukana oli aina Hämeenlinnassa hyvin heittänyt Uchanovin joukkue, mukana Lehtisen Hate ja Koskimäen Mikko.

KAU-Petanqueta edusti Markon ja Jyrkin kanssa aina luotettava Jari "Erppa" Eronen. Roolistus tämän päivän osalta meni niin että Marko otti asettajan roolin, Erppa ampujan ja Jyrki toimi välipelaajana.

Pelimuotona oli neljän kierroksen Swiss + kahdeksan parhaan CUP. Alun Swiss menikin joukkueeltamme erinomaisesti vaikka hävittiin ensimmäinen peli heti Ushanovin joukkuetta vastaan numeroin 5-13. Peli oli silti ihan hyvää tasoa, mutta vastustaja oli piirunverran parempi muutamissa tilanteissa, jotka ratkaisivat pelin heille. Loput kolme peliä sitten voitettiinkin ja tämä tarkoitti varmaa jatkopaikka sijoituksella Swissin jälkeen 5. ( kolme voittoa pisteet +5).

Cupin ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli juniorilupaukset yhdessä valmentajan Arto Stenbergin kanssa. Liekö junnujen motivaatio hukkunut jo johonkin, ei heistä tällä kertaa ollut vastusta, voitto meille lukemin 13-4. Välierässä vastaa saatiinkin taasen Ushanovin porukka joka voitti Swiss-kierrokset puhtaalla neljällä voitolla. Oli siis revanssin paikka. Tähän peliin sitten ladattiinkin kaikki ja joukkueemme pelasi erittäin korkealla moraalilla hyvää petanqueta läpi koko ottelun. Ottelu oli mielettömän pitkä ja erittäin värikkäiden ja uskomattomien suorituksien jälkeen voitto kirjattiin meille lukemin 13-7.

Finaalissa saimmekin sitten yllättäjät Nastolasta eli Nassun joukkueen. Jos oli yllätys että olimme finaalissa, niin oli sitä myös vastustajan oleminen siellä. Tärkeintä kumminkin oli että kummatkin olivat pelaneet hyvää peliä koko päivän. Finaali alkoikin painamaan muutamien pelaajien rahkeissa ja ehkä liiankin helposti se kääntyi Nassun porukalle 13-5.

Silti oli hieno ottaa vastaan Hämeen mestaruustrippelin hopea mitalit ja alkaa valmistautua Kokemäen SM-kilpailuihin seuraavaksi viikoksi.