Karkkilan kapteenin valitsema joukkue Finnish Friends 2012 voittoon!

25.11.2012

Vasemmalla Mikkelin pelaajat, keskellä voittoisa Karkkilan kapteenin valitsema joukkue ja oikealla Hate, Late ja "Tate"
Vasemmalla Mikkelin pelaajat, keskellä voittoisa Karkkilan kapteenin valitsema joukkue ja oikealla Hate, Late ja "Tate"
Voittajan tähti Finnish Frends 2012 MJ100
Voittajan tähti Finnish Frends 2012 MJ100
Finnish Frends 2012 Osallistuneet joukkueet!
Finnish Frends 2012 Osallistuneet joukkueet!

"Rakas Petanque päiväkirjani...

24. Marraskuuta oli saapunut 60 Petanque pelaajaa ympäri Suomen Iittalan Iskuarenalle mittelöimään Finnish Friends 2012 ja MJ100 kilpailun paremmuudesta. Kilpailun tarkoituksena oli juhlistaa kahden Bitankki pelaajan 50 vuotisjuhlia eli Jouni Heinosen ja Mikko Mäkisen. Pari valjakko olikin luonut upeat puitteet kilpailulle ja tarjoilu oli ensi luokkaista, tunnelmasta puhumattakaan.

Joukkueiden valinta oli mennyt niin että järjestäjät oli nimennyt neljä joukkuetta ja 16 kapteenia, jotka muodostivat itse joukkueensa. Näin ollen kilpailuun osallistui 20 joukkuetta neljässä viiden lohkossa.

Karkkilan kapteeniksi oli pyydetty Marko Taipalvesi ja joukkueen koonti vastuu oli hänellä. Marko valitsikin joukkueeseensa Jyrki Salon, sekä Loimaalla loistavan, Suomen terävimpään kärkeen kuuluvan Seppo Lindmanin.

Joukkue aloitti turnauksen hapuilevasti, ainoa pelaaja joka oli tasollaan oli Seppo. Sepon taktinenmuutos alkupeleissä ja ennakkoon poikkeavasta peluutusjärjestyksestä oli että Marko asetti, Seppo ampui ja Jyrki pelasi keskipelaajana. Jyrki kammoksui pelipaikkaansa ja Markon asetukset karkaili nopealla alustalla ihan mihin vaan. Alkulohkon viimeisessä pelissä jatko oli sitten katkolla. Joukkueen saldo oli siihen mennessä yksi voitto ja kaksi tappiota, vain voitto viimeisestä ja paremmalla tuloksella kuin 13-3 voi viedä joukkueen A-sarjan finaaliin.

Viimeisessä alkusarjan pelissä kohdattiin aina vaarallinen Valkeakosken naisjoukkue. Joukkueemme aloittikin vahvasti ja oli kuin uudesti syntynyt. Jatkon kannalta mielessä pidetty "death line" 13-3 oli raja johon tähdättiin. Hyvinkin nopeasti Sepon ammunnat toivat yliotteen joukkueellemme ja voitto kirjattiin meille 13-0 ja jatko A-sarjan finaalissa oli taattu.

A-sarjan puolivälierässä tuli vastaan Sepon pelitoverin Arto Stenbergin joukkue jossa pelasivat naismaajoukkueen pelaajat Helena Kuivasniemi-Lehti ja Mirva Näsilä. Aina vaaralliset Aatu ja enkelit takasivatkin erittäin tasokkaan pelin, ainoa mikä pilasi ottelun oli että se oli aika peli ja lopputulos olikin Markon joukkueelle 11-10 60 minuutin ja yhden lisäsnadin jälkeen. Näin oli joukkueemme raivanut tiensä mitallipeleihin.

Välierässä vastaan asettui sitten Haten, Laten ja "Taten" huippujoukkue eli Harri Lehtinen, Lauri Kolehmainen ja Kalevi Lehtinen. Pelin taso muodostui varmasti kilpailujen kovimmaksi. Ammunnat Sepolta ja Hatelta olivat aivan uskomatonta luokkaa ja Marko pystyi asetuksillaan luomaan sellaisen paineen että saatiin toisen ammunnat heti pois. Seppo ampui tässä pelissä yhden hutin ja Markon asetuksissa ei ollut yhtään yli 40 cm asetusta vaikealla kentällä ja Jyrki ampui ja asetti tosi hyvin. Kun oli pelattu 60 minuutti oli tulostaululla Markon joukkueella 9-3 johtotilanne ja ainoastaan jäljellä yksi lisäsnadi. Tilanne oli toivoton joka muuttui mahdottomaksi kuudennen kuulan kohdalla ja tällöin voitto kirjattiin Markon joukkueelle 9-3 ja paikka finaalissa varmistui.

Finaalissa kohdattiin Mikkelin huippujoukkue Jari Alanen, Jouko Haajanen ja Mikko Neuvonen. Finaalista odotettiin huippu kovaa, mutta nyt oli Markon, Jyrkin ja Sepon taso niin paljon muita korkeammalla ja itseluottamus katossa ettei vastustajalle annettu mitään mahdollisuuksia. Peli päätettiinkin hiukan leikitellen Jyrkin ja Sepon ammuntoihin, niin että vastustajalla ei ollut kentällä yhtään kuulaa ja meillä oli yksi kädessä ja neljä pistettä kentässä. Lopputulos kirjattiinkin tylysti 13-0.

Näin oli Petanque urani yksi hienoimmista päivistä takana, kova turnaus voitto, hienot pelikaverit Jyrki ja Seppo, sekä hyvä fiilis. Aamulla lähdettiin kohti Hyvinkäätä 7.15 ja kotona oltiin 22.20!..."

-Marko-