SM2014 Bastioni

16.7.2014

KAU-Petanquen ydinryhmä!
KAU-Petanquen ydinryhmä!
Hienosti menestyneet Taito, Raili P ja Alpo.
Hienosti menestyneet Taito, Raili P ja Alpo.
Raili V ja Alpo.
Raili V ja Alpo.
Pekka ja Harri.
Pekka ja Harri.
Kilpailuvastaavat Erppa ja Marko!
Kilpailuvastaavat Erppa ja Marko!
Pasi ja Sami!
Pasi ja Sami!

SM2014-viikko Haminan Bastionissa 7.-12.7.2014

Vuoden kohokohta on saatu pidettyä ja kuulien kolina on vaimennut kilpailuarenalla. Bastioni on hiljentynyt Petanquen pelaajien toimesta, mutta kuinka kauaksi?

Kilpailujen aikana alkoi jo vellomaan uutinen että tulevatkin vuoden 2015 SM-kisat pidetään Bastionissa! Neuvottelut käynnistettiin ja asiasta saataneen vahvistukset vielä tämän vuoden aikana, mutta silti mitään varmaa ei vielä ole. Se on kyllä varmaa, että puitteiltaan harva ehdokas tulee ylittämään nyt asetettua rimaa olosuhteiden suhteen Suomessa! Kun tähän lisätään vielä järjestäjien halu pitää petankisteista huolta, niin siinä sitä ollaan!

Itse kilpailun järjestäjänsilmin katselin kisoja koko pitkän viikon ja työrupeamaksi tulikin yli 115h tänä aikana. Suuri kiitos rinnallani seisten esitän Jari ”Erppa” Eroselle, Pasille, Samille, Saijalle sekä muulle SP-L:n talkoo väelle. Ei varmaan koskaan olla vedetty kisaviikkoa näin pienellä miehityksellä. Lisäksi se määrä uudistuksia mitään tämän vuoden kilpailuihin tehtiin onnistui mielestäni todella hyvin ja ainakin pelaajilta tulleeseen positiiviseen palautteeseen yhdyn täysin. Onneksi aina löytyy parannettavaa ja toivonkin että tulevaisuudessa järjestäjät paneutuisivat näihin kriittisiin kohtiin. Hienoa oli nähdä että pelimäärät SWISSin toimesta takasi kaikille enemmän pelejä kuin aikaisemmin ja tästä saatiinkin hyvää palautetta, vaikka päivät venyivätkin. Lisäksi iso kiitos veljelleni Petri Taipalvedelle, jonka kanssa yhteistyössä saimme kehitettyä huippuohjelmiston Suomen kielellä kilpailuja varten, enkä usko että ketään Porilainen tulee koskaan hakkaamaan tätä ohjelmistoa millään Excel-pohjalla, eikä se tule edes olemaan samalla viivalla eroja tarkastellessa! Lisäksi ideoimani ja toteuttamani ”Cup of Hamina” oli mielenkiintoinen lisäpiriste SM-viikolle. Cup of Haminan arvostus oli noteerattu heti hyvin korkealle, vain muutama ja niistäkin osa epähuomiossa jätti käyttämättä pelioikeutensa jatkopeleihin. Vain muutama suora luovutus saatiin. Vaikka joku veistelikin tätä B-sarjaksi, niin tosiasiassa tätäkään Cuppia ei pelaamatta hyvin voittanut ketään! Suuri kunnia Cup of Haminassa menestyneille, sekä yhteistyöstä suuri kiitos Haminan kaupungille!

Viikko Bastionissa jätti paljon muistoja. Vieläkin ajatuksiini tulee pelaajien tuntemuksia tiukoista pelitilanteissa tai mietteliäitä katseita tulostaulun tilanteita miettiessä ja pohtiessa. Monet kantoivat ylpeydellä virallista kisapaitaa heti ensimmäisestä päivästä lähtien, sekä useat uppoutuivat lukemaan kisalehteä ahnaasti. Näistä upeista julkaisuista ja paidasta saamme kiittää Tuukka Ylöstä, joka mahdollisti liitolle nämä.

Itselleni tärkeimmäksi muistoksi saatiin myös KAU-Petanquen menestyminen Veteraanien trippelissä (VT). Joukkueemme Raili Pietilä, Taito Pietilä ja Alpo Kärkäs sijoittuivat hienosti SM-finaalissa sijalle 5. Iso hatun nosto joukkueelle!

Ohessa listaan kaikkia KAU-Petanquen sijoitukset ja joukkueet tähän:

ND Cup of Hamina 5.-8. ja Swissin jälkeen 13. Sirpa Korkeamäki (MAP) ja Paula Kiiveri.

NS 19. Paula Kiiveri.

VT SM 5. ja Swissin jälkeen 7. Raili Pietilä, Taito Pietilä ja Alpo Kärkäs.

VT 20. Swissin jälkeen Paula Degerstedt, Allan Degerstedt ja Raili Varalahti.

VD 39. Swissin jälkeen Paula Degestedt ja Allan Degerstedt.

VD 51. Swissin jälkeen Raili Pietilä ja Taito Pietilä.

VD 60. Swissin jälkeen Raili Varalahti ja Alpo Kärkäs.

VD 64. Swissin jälkeen Paula Kiiveri ja Erkki Saarinen.

YS 34. Swissin jälkeen Markus Barck.

YS 72. Swissin jälkeen J-P Ropponen.

YD 39. Swissin jälkeen Harri Frost ja Pekka Barck.

YD 51. Swissin jälkeen J-P Ropponen ja Markus Barck.

YT 4. Cup of Hamina ja 9. Swissin jälkeen Harri Frost, Pekka Barck ja Kai Aalto (ANJ).